Margriet Smulders in Rheine

Ik heb dit jaar Margriet Smulders een aantal keren mogen bijstaan bij haar enorme opdracht een nieuwe shopping mall in Duistland (de Emsgalerie in Rheine) te voorzien van 3 reusachtige kunstwerk-plafonds. Het thema was de rivier de Ems, maar dan op z’n Smulders: dat is kleurrijk, poëtisch, detailrijk en zeer hoogwaardig. Leerzaam en boeiend dit proces te mogen meemaken. Overigens had Margriet destijds ook meegdongen voor het plafond van de Markthal in Rotterdam. Haar ontwerp zou de Markthal hebben omgetoverd tot een tempel. De opdrachtgever echter prefereerde tomaten en komkommers boven de mystieke bloemenweelde van Margriet. Dit is een herkansing: heel anders maar zeer indrukwekkend. Op de foto het team waarmee zij werkte, met midden achter – naast mij – Margriet. Verder Frank Bezemer (ra) Lola Bezemer (lv), Lys Vosselman (middenvoor) en Sandra Alberts (rv).