Stijlontwikkelingen: Marthe 2014

Mijn eigen kinderen zijn mijn ideale modellen. Ik weet bij elke penseelstreek die ik plaats direct of die goed is of niet. Deze schilderijen daarom vak vlotter. Ook zijn eigen kinderen goed om techniek- of stijlaanpassingen op uit te proberen. Nu had ik behoefte aan een meer transparante werkwijze. Schilder”mediums” om dunner te schilderen zijn nagenoeg allemaal glanzend. En dat is nu even juist wat ik niet wilde. Daarom nu maar gewoon de geijkte verdunningsmiddelen gebruikt en dat leverde wèl het effect dat ik zoek. Volgens de schilderwet “vet over mager” gaan er vervolgens minder schrale lagen op (of niet).
Dit is dus een “dun” schilderij van Marthe (10) die een hele tijd heeft staan poseren in mijn atelier. Op een scherm keek ze ondertussen naar een filmpje. Zo hield ze het best lang vol.
Geen foto’s gebruikt.