Eline en Floris

Dit weekend werd een moeder zeer door haar man verrast met een portret van de kinderen. Een dubbelportret (zie eerder Isabel en Pauline) is altijd een lastige opgave, omdat er een goede balans moet zijn tussen de twee geportretteerden die, onbedoeld, strijden om de aandacht van de kijker. Hier heb ik de kinderen dicht bij elkaar geplaatst, waardoor de kijker minder is geneigd heen en weer te kijken. Ook dit schilderij heeft de nodige tijd gekost, met name het meisje liet zich niet zomaar vangen. Haar mooie, licht transparante, huid draagt in belangrijke mate bij aan de gelijkenis, maar had ik niet zomaar voor elkaar. Voortaan weet ik hoe ik dat opbouw. De lessen uit de leergang Oude Schildertechnieken waren hierbij weer heel behulpzaam. Hiernaast het schilderij nog in de opbouwfase.