Arnoud van Mosselveld

Elk schilderij is een strijd. Het begin is altijd vol optimisme en vertrouwen, maar in de daarop volgende fases blijkt steeds weer dat elk portret zijn eigen autonome scheppingsproces eist. Het is pas goed als het goed is. Dat betekent: een interessant schilderij dat de kijker uitnodigt bekeken te worden. Maar ook: goed getroffen. Geen foto, maar wèl de directe herkenning van de geportretteerde. Het is de uitdaging het hoogstpersoonlijke van de geportretteerde te vinden en vast te leggen.

Na bijna twintig jaar directiesecretaris te zijn geweest van een grote Kamer van Koophandel, moest nu toch eerst echt dat andere. Een mens mag de talenten die hij meekrijgt niet ongebruikt laten. Dat is ook een grote strijd geweest: het zekere opgeven voor het ongewisse. Maar het is de overtuiging die het verschil maakt. Uiteindelijk was het geen keuze. De rollen dienden omgedraaid: de meesterschilder drong zich nu voor de meester in de rechten.
Tevens ben ik galeriehouder: samen met Marcel Lebon ben ik eigenaar van de Moving Gallery in Utrecht. Sinds eind 2018 hebben we een hele reeks mooie exposities gehouden waarbij we vooral graag podium geven aan jonge kunstenaars en aan werken op papier. Adres: Mgr van de Weteringstraat 69, 3581 ED Utrecht
www.movinggallery.nl en op Instagram: movinggalleryutrecht