Emma en Bas

2015 is mooi begonnen met de dubbele opdracht voor portretten van Emma en Bas (zus en broer). Ze hebben allebei voorbeeldig geposeerd en ook de gesprekken waren geweldig. Het leert mij weer dat kinderen het geen enkel probleem vinden om “te zitten”, en brengt mij tot een andere verdeling van schilderen naar waarneming en naar foto’s.
De schilderijen die ontstonden zijn dun geschilderd; ik heb mijn techniek aangescherpt en gebruik minder verf. De transparantie die ontstond gaf heel mooi alle kleuren weer die in de gezichten zichtbaar zijn. Eens zijn deze schilderijen de portretten van opa Bas of oma Emma.
Ik geloof zelf zeer in de bijzondere duurzaamheid van geschilderde portretten. Ze zijn voor altijd (nou ja altijd….).
Hiernaast Bas. Zie voor Emma de portfolio Portretten in opdracht.